DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Sektörler Buluştu

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir başkanlığındaki Tekstil İstişare toplantısı yapıldı.

Sektörler Buluştu
REKLAM ALANI
09.10.2023 20:58
142
A+
A-

Toplantıya Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Alsaç, Batman Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Halil Yaşar ve Batman Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve çevre illerin teksitl dernek başkanları katılım sağladı.

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir toplantıda yaptığı açıklamada “Bugün 4. Sektör buluşmalarının Tekstil İstişare toplantısı için bir araya geldik. Bütün sektörler bizler için önemlidir fakat Tekstilin yeri ve önemi şahsım için her zaman ayrıdır. Batman ilimizde büyük oranda genç nüfusa sahibiz, tekstil sektöründe 42 bin kişi istidam etmektedir. Bunun  % 52’si kadın ve % 48’i erkektir. Kadın istihdamında ise Türkiye’de ilk sıralardayız fakat 42 bin çalışana rağmen ilimizde halen işsizlik devam ediyor.

TEKSTİL SEKTÖRÜ ÖNEMLİ

Her katıldığım toplantıda, çalıştayda, genel kurullarda ve en önemlisi de Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin her sene düzenlediği Ekonomi Şurasında tekstilin önemini dile getirdim. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Şurasında, Tekstil’i ne kadar önemsediğimizi ve tekstil sektörünün genel sorunlarını dile getirdim. Kendilerine hazırlamış olduğumuz Tekstil raporunu bizzat sundum. Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile yaptığımız Teknokent toplantısında bile Tekstil ile ilgili projelerden bahsettim, Tekstil OSB ile ilgili çalışmaların ne düzeyde olduğunu konuştuk. Teknokent yönetiminde olan Batman Üniversitesi Rektörü Sayın İdris Demir ile Üniversitemizde Tekstil Bölümüyle ilgili talepleri görüştük. Bu sebeple bugün ki toplantımıza da Batman üniversitesi Rektör Danışmanını ve çevre illerimizden katılan Oda ve Dernek Başkanlarımızı davet ettim. Bu toplantıyı Tekstil toplantısından ziyade bir Çalıştay olarak kabul ediyoruz. Şuan burada bulanan tüm tekstil firma yetkililerinin konuşmasını dinleyip tüm sorunların bize aktarılması istiyoruz. Sorunları kayıt altına alıp Akreditasyon İzleme Kurulumuzca (AİK) raporlanıp ilgili mercilere iletilecektir. Batman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiğimizden beri 11 yıldır, tekstil için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.