DOLAR
32,5225
EURO
34,8925
ALTIN
2.437,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Batman’a liman kent projesi

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Batman’ın liman kenti olması için yeni bir proje hazırlığına başladıklarını söyledi. Rize-Erzurum ve Batman arasında ulaşımı kolaylaştırmak ve mesafeyi kısaltmak için Sevgi Yolu Projesiyle Batman liman kenti olmaya hazırlanıyor.

Batman’a liman kent projesi
REKLAM ALANI
17.10.2023 19:47
112
A+
A-

Rize’nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı Geçidinde geçen tünel Rize’yi Erzurum’a bağlıyor. 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit tünelinde tek tüpte ulaşım kontrollü olarak 2018 yılında geçiş verilmeye başlandığını belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, “Rize’nin İYİDERE Lojistik Genel Merkezi limanı projesiyle; genel kargo, dökme yük, konteyner yükü ve Ro-Ro taşıma olmak üzere yılda toplam 13 milyon ton kapasitesi ile Karadeniz havzasında büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacaktır. Özellikle İran’ın kuzey eyaletlerinin Dubai limanlarını kullanarak yaptığı 25 milyar dolarlık ithalatını bir aydan 15 güne indiren bir alternatif olması çok büyük bir avantaj olacaktır. Bu özelliğiyle bölgenin ve ülkemizin deniz ticaretinden aldığı paya büyük katkı sağlayacaktır. Bu amaçla Rize ve Batman arasında ticaret akışı daha da hızlanacak ve Batman ekonomik olarak cazibe kenti olacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.