DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

“Atık gübreler altyapıya zarar veriyor”

“Atık gübreler altyapıya zarar veriyor”
REKLAM ALANI
27.10.2023 09:00
94
A+
A-

M. Salih Mutlu Taziye evinde gerçekleşen Mahalle Buluşmasına Vali Canalp’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, Hilal mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarı Resul Karakuş hazır bulundu. Batman Belediyesi tarafından Hilal mahallesinde yapımı tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili slayt eşliğinde bilgi verildi. Altyapı, üstyapı, kültür ve sanat, park, sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım, sosyal yardım konularının ele alındığı programda konuşan Vali Canalp, devlet ile milletin bir araya geldiği bir toplantının daha gerçekleştirildiğini periyodik olarak mahalle muhtarı ve mahalle sakinleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

“TIKANMALARA YOL AÇIYOR”

Besiciliğin kent merkezi dışında, yerleşim yerlerinden uzak alanlarda yapılması gerektiğini hatırlatan Vali Canalp, hayvancılıkla uğraşan ailelerin hayvan gübrelerini kanalizasyon borularına aktarmasıyla altyapıya zarar verdiklerini söyledi. Hayvan gübresinin kanalizasyon hattına atılmasıyla birlikte lokal bölgelerde tıkanmalara neden olduğunu kaydeden Vali Canalp, yeni yapacakları istihdam alanlarıyla bundan böyle kişilerin her ay düzenli bir şekilde gelir getirici işlerde çalışması için çalışmaların hızlandırıldığını dile getirdi.

HİLAL MAHALLESİNE KONSEPTLİ SOKAK ÇALIŞMASI

Mahalle buluşmaları kapsamında mahalle sakinlerinden gelen talepleri değerlendiren Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, mahalle buluşmaları sayesinde mahallede sokak sağlıklaştırma çalışmasının yapıldığını, Hilal mahallesine de Gülistan Caddesi benzeri bir sokağın kazandırılması için çalışmalara hızla başlanması yönünde talimat verdi. Bu arada Vali Canalp, yeni yapılaşmanın olduğu ve tekstil firmalarının bulunduğu Hilal Mahallesine kreş yapılması için Belediye Aile ve Kadın Hizmetleri Müdürüne talimat verdi.

“TEKRAR KAZI YAPTIRMAM”

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ile bir yerin altyapı ve üstyapısı tamamlandıktan sonra o alanın tekrar kazdırılmayacağını, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışacağını ifade eden Vali Canalp, yapılan çalışma ile tüm mahallelerimizde AYKOME’yi senkronize ettiklerini dile getirdi. SİBADAŞ, Telekom, DEDAŞ, BASKİ gibi birimlerin ortaklaşa çalışacaklarını belirten Vali Canalp, tüm yatırımcı kurum ve kuruluşların bütün çarkları birbiriyle bağlantılı bir şekilde işleyeceğini, bir sokağın sadece bir defa kazılarak tüm işlemlerin tamamlanacağını bu şekilde Batman’ı büyükşehire hazırladıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.