DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C

MARDİN’DE YENİ VALİ PROFİLİ

Son kararname ile Mardin’e görevlendirilen Vali Tuncay AKKAYA görevine başlamakla birlikte yoğun temaslarda bulunup şehri karış karış incelemeye başladı. sosyal dokunun önemi ve bilincinde bir tavır gösteren Vali Akkaya’yı nasıl bir süreç bekliyor.

MARDİN’DE YENİ VALİ PROFİLİ
REKLAM ALANI
15.09.2023 12:18
129
A+
A-

Siyasi disiplinin olmadığı ve kendilerince güç dengesi oluşturmaya çalışan bir takım grupların Mardin geleceğine dair oluşturdukları hasarları toplamak çok kolay olmayacak. kısaca son 3 Vali profiline baktığımızda özetle şunu söyleyebilirim.

VALİ MUSTAFA YAMAN ; Hukukun ağır işlemesi ve siyasi destek nedenleriyle şehirde bıraktığı ağır hasarlar halen güncelliğini ve önemli hizmet alanlarında oluşturduğu aksaklıklar ve hasarlar devam etmekte.

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ : Mustafa Yaman’dan aldığı ağır hasarlı şehri toparlamak için önemli çabalar sarfetti. ikili ilişkilerin önüne geçip belki de ilk defa şeffaf yönetim modeli sergilemeye gayret etti. Siyasi nedenlerle liyakat sorunu zirve yapan bürokrasiyi sağlıklı çalıştırmak için önemli çabalar gösterdi. Siyasilerin tekeli altına girmeden dik duruş sergilemeye çatışmalarla bile olsa başarı göstererek yol yürüdü. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Ak PArtinin 2 vekil çıkarmasındaki en önemli aktör oldu. kendi içinde onlarca gruba bölünmüş ve yoğun çatışmalar yaşanan parti içi sukunete ılaşmasında etkin rol oynadı. Vali Yaman ve Yaman’ın ilişki ağında olduğu kişileri Valilik ve Büyükşehir çemberinden dışarı çıkarmak çok kolay olmadı ama başardı. Ağır hasarlı bir kenti orta hasarlı hale getirip bayrağı VAli Tuncay Akkaya’ya devretti.

VALİ TUNCAY AKKAYA : Belki de Mardin’de Valilik tarihinin en zor sürecinde göreve getirildi. Dün kendisini ziyaret edip hem hayırlı olsun dileklerimi, hem de Mardin Belgeseli Gala davetiyesini kendisine sundum. yaklaşık yarım saati bulan görüşmemizde yaşamım boyunca belki de en zevk aldığım memleket meselesi sohbetinde bulundum. Vizyona, liyakata, seri çalışmaya yönelik müthiş emareler gösteren entellektüel bir Vali ile karşılaştım. profesyonel bir toplum yönetim becerisi örneklerini net sergileyen sayın vali ile yaptığım görüşmeden sonra buruk bir mutlulukla makamından ayrıldım. Burukluğumun sebebi seçime aylar kala böylesine enerjisi yüksek bir valinin göreve atanmasıydı. keşke seçim sonrası gelseydi demekten kendimi alıkoyamadım. Siyasi komploların, eski yeni milletvekilleri arasında şehir hakimiyet savaşları, parti düzeninin allak bullak oluşu, görevden alınmalarla şehirde oluşan belediyecilik handikapları, kanaat önderi ve stk lideri pozisyonu almış bir takım güruhların boş ve ego dolu ortam kaynatmaları, herkesin ERDOĞAN’a yakınım ayaklarıyla devlet yöneticilerini etki altına alma çabası, tarihi kentin köhnemiş hali ve ağır hizmet sorunları, çarpık kentleşme ve usule aykırı bir yenişehirdeki çöplüğe dönmüş şehir planlaması, kollektif çalışmanın olmadığı, bireysel egoların hakim olduğu ve ayakların baş, başların ayak olduğu çıkmaza girmiş bir Mardin var karşımızda. bu sorunlu yönün en önemli sıkıntı süreci seçim sürecidir. Vali AKKAYA’nın profesyonel bir yapı ile MArdin’de devrim gerçekleştirebilecek bir liyakatta olduğuna zerre şüphem yok ama eğer çakma memleket fedaileri rahat bırakırlarsa…

hayatımın ender zevk aldığım sohbeti vali beyin fotoğrafçısının makina kartı azizliğine uğramasaydı biz de şerefle bu kareyi destekçi bir nefer olarak bayraklaştırırdık ama bu tür azizliklere alışkınım ve gülümsediğim bir açıklama oldu. sonuç olarak beni herkes bilir, bir söz verdiysem dönüşüm olmaz. sana söz Mardin, sana hizmet edenin her zaman neferiyim ve size söz sayın Valim, ben ve tüm Mardin halkı sizi kalben destekleyecek ve memleket faydasına, sosyal düzeneğin oluşmasına dair atacağınız her adımın neferleriyiz. Mardin’e Hoşgeldiniz sayın vali.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.