DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

GENÇLİK SPOR’DA ‘OKUL SPORLARI’ BAŞLIYOR

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2023 – 2024 Okul Sporları Faaliyet Programında yer alacak liglerin müsabakalarını başlatıyor.

GENÇLİK SPOR’DA ‘OKUL SPORLARI’ BAŞLIYOR
REKLAM ALANI
23.09.2023 22:28
187
A+
A-
2023-2024 Okul Sporlarının ilk organizasyonu 16 Ekim 2023 tarihinde Liseler (Gençler) arası Voleybol müsabakalarıyla start alacak.
GEÇEN SEZON 12 BİN 500 SPORCU KATILMIŞTI
2022-2023 Okul Sporları Faaliyet programlarında 32 farklı branşta 12 bin 500 lisanslı sporcunun katılım sağladığını belirten Gençlik ve Spor Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Polat, bu yılkı hedeflerinin 15 bin lisanslı sporcuyla; 35 farklı kategoride müsabakaları oynatmak olduğunu söyledi. Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Polat; “2023-2024 Okul Sporları faaliyet programımızı Voleybol maçlarıyla açıyoruz. 35 farklı branşta 15 bin sporcunun katılımıyla 2023 Haziran ayına kadar müsabakalarımız aralıksız devam edecek. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Okul Sporları ve kulüp müsabakaları için gerekli bütün alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Okul Müdürlerimiz, İdarecilerimiz ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimizle sürekli istişare halindeyiz. Bakanlığımızın bu yılki, ‘Hem Sporda, Hem Okulda Başarı’ sloganıyla başlatacağı Okul Sporları müsabakalarımızın istediğimiz seviyeye ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Aynı duyarlılığı okullarımızdan da bekliyoruz. Yeni sezonumuz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
“SPOR YAPAN ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILIDIRLAR”

‘Düzenli hale getirilen spor, çocuğun daha dayanıklı ve kuvvetli olmasını sağlar.” diyen Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Polat; “Başarılı sporcu aynı zamanda başarılı bir öğrencidir. Spor yapan öğrencilerin kemik gelişimlerini olumlu yönde etkilenir. Kilo kontrollerini sağlarlar, şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları ve diğer sağlık problemlerinin gelişimlerini önler. Bundan dolayı okul hayatında yapılan sporun önemi bir başkadır. Çocuklarımız, bu sporlar sayesinde daha dinç olurlar. Bu dinçlik sayesinde derslerine daha fazla yönelirler. Anlatılanları kolaylıkla öğrenebilirler. Fiziksel sağlıkları korunurken zihinsel sağlıklarını da korurlar. Uzmanlar, sporun çok erken yaşlarda çocukların hayatına girmesi gerektiğini dile getirmişlerdir. “ dedi. Şube Müdürü Polat bu yılki müsabakalara veliler başta olmak üzere, bütün sporseverleri müsabakalara davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.