DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“İmar planı bilimsel gerekçelerden uzak”

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve HDP il yönetimi ile beraber, basın açıklaması yaparak kayyum yönetimini ve yeni imar çalışmalarını eleştirdi.

“İmar planı bilimsel gerekçelerden uzak”
REKLAM ALANI
23.08.2023 10:34
171
A+
A-

“ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI”

Erzenia Ramada Otel’de gazetecilerle bir araya gelen Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir, söz konusu imar planının bilimsel, nesnel teknik gerekçelere dayanmadığını ifade etti. Yeni imarın kuramların görüşlerini barındırmadığını kaydeden Demir, “Arazi kullanım kararlarının eşitlikçi bakış açısından ve dengeli dağılımından yoksun olduğu, sürdürülebilir sağlıklı bir çevreyi yaratamayacağı, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kirleteceği, ulaşım bağlantılarının yetersiz ve hatalı olduğu tespit edilmiştir. Batman ili merkez ilçesi havaalanı ve çevresini kapsayan alanda uygulama, ilave ve revizyon imar planının 3194 sayılı imar kanunu, mekânsal planlar yapım yönetmeliği, üst ölçekli plan kararları, havaalanları ve çevresindeki yapılaşma kuralları genelgesi, genel şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına aykırı bir plan yapıldığı görülmektedir” dedi.

“ASIL AMAÇ BELEDİYENİN İŞGAL EDİLMESİ”

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, kayyum görevlendirmesinin askeri darbelerden hiçbir farkının olmadığını belirtti. Milletvekili Tiryaki, “Belediyeyi bizim yönettiğimiz dönemde herkes elini kolunu sallayarak bütün ihtiyaçlarını görüşebileceği, konuşabileceği biçimde bizler yönetirken, kayyum görevlendirmelerinden sonra adeta birer askeri kışlaya, birer polis karakoluna çevrildiğini biliyorsunuz. Halkın seçme ve seçilme hakkının yok sayılması anlamına geliyor. Halkın temsilcilerinin uzaklaştırılmasının askeri darbeden hiçbir farkı yok. Asıl amaç belediyenin işgal edilmesidir. Asıl amaç belediyelerin elimizden alınmasıdır. Bu yüzden kayyum görevlendirmesi, baştan sona, nereden bakarsanız bakın, hukuka aykırıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.