DOLAR
32,3978
EURO
34,7823
ALTIN
2.433,24
BIST
10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Hükümet bizimle alay ediyor”

Kamu emekçilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak Toplu İş Sözleşme (TİS)  görüşmelerinde  hükümetin vermiş olduğu teklif ile ilgili olarak KESK Batman Şubeler Platformu öncülüğünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Hükümet bizimle alay ediyor”
REKLAM ALANI
17.08.2023 08:44
167
A+
A-

Etkinliğe SES, Eğitim-Sen, Batman Tabip Odası, İHD, ESM, BES ve TÜM BEL SEN temsilcileri katıldı.  Basın açıklamasını okuyan Batman Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Deniz Topkan, insanca yaşanacak bir bütçe için, halktan yana bir bütçe istediklerini belirtti.

“ŞAKA GİBİ AMA NE YAZIK Kİ GERÇEK”

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kamu emekçileri olarak, KESK’liler olarak bugün Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda ve sokaklarda olduklarını kaydeden dönem sözcüsü, SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, “Sadece kendimiz için değil, göz göre sefalete itilen, verdikleri emekler yok sayılan 12 milyon emeklinin hakkını da savunmak için alanlardayız. Hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için % 14+ % 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise % 6 + % 5 maaş artışı teklif etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki gerçek. İktidar, Merkez Bankasının hedeflediği, ama her zamanki gibi tutmayacağı bugünden belli olan enflasyon oranlarının bile altındaki teklifi ile hepimizle açıkça alay etmiştir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.