DOLAR
32,4563
EURO
34,8765
ALTIN
2.433,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Birçok şiddet türü ile uğraşıyoruz”

Sağlıkta yaşanan şiddet ile ilgili, Tabipler Odasında “Sağlıklı Bir Toplum İçin Şiddetin Her Türüne Karşı Mücadele Edelim!” şiarıyla; SES Batman Şubesi ve Batman Tabip odası tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

“Birçok şiddet türü ile uğraşıyoruz”
REKLAM ALANI
28.07.2023 10:56
149
A+
A-

Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan, “Son 24 saatte Bafra, Rize, Ağrı ve Fatsa’dan sağlık emekçilerine yönelik şiddet haberleri aldıklarını belirterek, “ Uzunca bir süredir sağlık emekçilerine yönelik şiddet ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu konularla ilgili defalarca iş bırakma eylemleri, açıklamalar yaptık. İstediğimiz düzeyde olmasa da bazı yasal değişiklikler yapıldı. Kısmen cezalar arttırıldı. Şiddetin önlenmesine katkı sağlaması için verdiğimiz yasal önergeler halen bekliyor.

Açlık ve yoksulluk sınırı arasında çalışmaya mahkûm edilerek uygulanan ekonomik şiddet gibi birçok şiddet türü ile uğraşıyoruz. O zaman şiddet üretmeyen bir sistem yaratma mücadelesi vereceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.