DOLAR
32,5419
EURO
34,8971
ALTIN
2.433,80
BIST
9.771,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
32°C
Batman
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

“Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ‘Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü’ kutlama mesajı yayımladı.

“Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz”
REKLAM ALANI
04.06.2023 13:08
192
A+
A-

Doğal çevrenin korunması, çevre korumacılığının yaygınlaştırılması ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla 2022 yılında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle her yıl farklı bir tema ile kutlanan ‘Türkiye Çevre Haftası ve ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü bu yıl ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ temasıyla 5-9 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceğimiz etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Özellikle geride bıraktığımız yüzyıldaki hızlı sanayileşme, şehirleşme ve hızlı nüfus artışı, geleceğimizi yakından ilgilendiren önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Durduğumuz yol ayrımında, atacağımız doğru adımlarla gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya armağan etme imkanına halen sahibiz. Varlığımızın bağlı olduğu ekosistemleri tehlikeye atmak, doğal kaynakların hiç bitmeyeceği yanılgısı içinde olmak ve tüketimin küresel bir kültür haline gelmesi, tabiatın artık kaldıramadığı stresin ana nedenlerini oluşturuyor. Şimdi, iklim değişikliğini tersine çevirebilecek son nesil olma bilinciyle, tabiatla dengeli, ölçülü ve ahenk içindeki bir ilişkiyi yeniden tesis etmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan ve ülkemize uluslararası arenada büyük takdir kazandıran ve ödüllerle taçlandırılan ‘Sıfır Atık’ projesini el birliği ile tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yaygınlaştıracağız. Unutmayalım ki evrenin sınırsızlığı içinde yalnızca tek bir dünya var. Onu geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur.  Bu vesileyle, bu anlamlı günün çevre sorunlarına dair müşterek farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum. Sürdürülebilirlik ve sıfır atık konularında 7’den 70’e her birimize sorumluluk düştüğünü, çevre bilincinin gelişmesi için bireysel ve kurumsal boyutta üstümüze düşeni yapmamız gerektiğini hatırlatıyor, Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.