DOLAR
32,4721
EURO
34,8697
ALTIN
2.432,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

17 Milyon liralık yatırımın temeli atıldı

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla Beşiri İlçe Halk Kütüphanesi temel atma töreni gerçekleştirildi.

17 Milyon liralık yatırımın temeli atıldı
REKLAM ALANI
13.06.2023 14:46
130
A+
A-

Temel atma törenine Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Gezer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Harun Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ve İl Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer katıldı. Kütüphanede ders çalışmak için oluşan kuyrukları bitirmeyi hedeflediklerini belirten Vali Canalp, “Eğer bizim evlatlarımız kütüphanelerin önünde sıra bekleyerek ve kütüphanede ders çalışmak için sıra beklebiliyorsa bizim yapacağımız şey, o kuyrukları, o sıraları bitirmekti. Bugün Beşiri’de yapmış olduğumuz kütüphanenin bir benzerini yarın Sason’da yapacağız. Önümüzdeki yıl burada yapmış olduğumuz bir benzerini Kozluk’ta inşallah temelini atacağız. Ama yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. İlçelerin dışında şehir merkezinde de 4 yeni kütüphane kuracağız. Amacımız yapacağımız kütüphanelerde sadece kapasiteyi artırmak değil, hem mimarisiyle hem işleyişiyle her tarafa, Türkiye’nin her yerinde temsil kabiliyeti olan binalar yapmaktır. Beşiri’de böyle bir kütüphane yapmak çok güzel, çok anlamlı ama bu kütüphaneyi, yan tarafında yapacağımız gençlik merkeziyle beraber taçlandırmak çok daha anlamlı olacak. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz” dedi.

“HALK KÜTÜPHANESİ 220 GÜNDE BİTECEK”

Beşiri İlçe Halk Kütüphanesinin 220 günde biteceğini belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer ” Bu projenin 17 milyon 475 bin TL olan ihale bedelinin yarısı, yani yüzde 50’si iİ Özel İdaresince karşılanmaktadır. Yüzde 50 olan yaklaşık 8,5 milyon TL de Kültür Bakanlığınca karşılanmaktadır. Projede zemin katta 0-3 yaş çocuk kütüphanesi, 3-6 yaş için çocuk kütüphanesi, bebek emzirme odası, çalışma salonu. Birinci katta kütüphane, araştırma ve okuma kütüphane bölümü, 2 adet grup çalışma odası. İkinci katta ise fuaye salonu, 133 kişilik konferans salonu, idari olarak da çocuklarımızın ihtiyacını görecek teknik donanımlı odalar ve idari bölümler yer alacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.