DOLAR
32,4339
EURO
34,7397
ALTIN
2.433,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

YSP 19 MAYIS’I SALLADI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Êlih İl Örgütü kentteki 6’ıncı seçim bürosunu büyük bir coşku ve heyecanla açtı.

YSP 19 MAYIS’I SALLADI
REKLAM ALANI
16.04.2023 14:42
207
A+
A-

19 Mayıs Mahallesinde gerçekleşen açılışa HDP Êlih Milletvekilli Felkanas Uca, kentin adayları Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul ve Ekrem Bayram Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti İl Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Saygı duruşu ile başlayan açılışta, sık sık, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Jin jiyan azadî”, ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.
Kitlenin her geçen dakika artığı büro açılışında konuşan Zeynep Oduncu, halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen büro açılışlarını hatırlatarak, kent halkının tarihsel direnişinin bu seçimde kendini göstereceğini söyledi. Nurten Ertuğrul da Kürt halkını inkar eden iktidarın kadınlar ve gençler öncülüğünde yürütülen mücadele karşısına yenileceklerini söyledi.


Ekrem Baran ise AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği baskı ve zulüm politikalarını hatırlatarak, halkın buna sandıkta cevap vereceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosuna onlarca genç “Bijî Berxwedana Ciwanan” ve “Şehid namirin” sloganları eşliğinde girişi yaptı. Buradakiler ise zafer işareti, alkış ve zılgıtlar ile cevap verdi. Büro açılışı çekilen halaylar ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.