DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Batman, “Serê salê’ kutlandı

Batman’da Rumi takvime göre yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen ve 13 Ocak gününe denk gelen ‘SSerê salê’ çocuklar tarafından yöresel olarak kutlandı.

Batman, “Serê salê’ kutlandı
REKLAM ALANI
14.01.2024 23:44
7
A+
A-

Rumi takvimine göre her yıl 13 Ocak’ta kutlanan Sersal, çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. Rumi takvime göre ‘yılbaşı’ olarak kabul edilen bu özel gün, renkli görüntülerle taçlandı. Kutlamalara katılan çocuklar, geleneksel ‘qırdık’ (komedyen) kıyafetleriyle kapı kapı dolaştı. “Serê salê binê salê. Xwedê qurikeki bide kevanîya malê” (Yeni yıl başlangıcı sonu, Allah bu eve bir erkek evlat versin) tekerlemeleriyle harçlık toplayan çocuklar, Sersal coşkusunu mahalle sakinleriyle paylaştı. Kürtlerin kültürel zenginliğini yansıtan bu geleneksel kutlamalar, her yıl olduğu gibi birlik ve dayanışmanın bir simgesi olarak kutlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.