DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

3 FOLKLOR EKİBİMİZ TÜRKİYE FİNALİNDE

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2023 faaliyet programında yer alan ‘Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması’ yarı final müsabakaları 01-02 Eylül 2023 tarihleri arasında Ağrı ilinde yapıldı.

3 FOLKLOR EKİBİMİZ TÜRKİYE FİNALİNDE
REKLAM ALANI
04.09.2023 20:48
140
A+
A-

SON 20 YILIN EN BÜYÜK BAŞARISI

3 birincilik ve 5 ikincilik alan Batman Halk Oyunları ekipleri son 20 yılın en büyük başarısına imza attı. Batman ekiplerinden minikler geleneksel dalda 19 Mayıs Gençlik Kulübü, minikler sahne kategorisinde Fatih Ortaokulu Spor kulübü ve yıldızlar kategorisinde ise Batman Folklor Spor Kulübü şampiyon olarak, ilimizi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandılar.

VALİ DESTEK VERDİ, EKİPLERİMİZ FİNALE KALDI

Yarışmaya katılımları zor gözüken Halk Oyunları ekiplerine Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Ekrem Canalp maddi destek vererek bütün ekiplere başarılar diledi. Alınan başarıların Vali Ekrem Canalp’ın büyük desteğiyle olduğunu belirten kulüp Başkanları, kendisine teşekkür ederek, aynı başarının Türkiye finallerinde de gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Kulüp Başkanları adına açıklamada bulunan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Osman Seyrek; “İlimizi Ağrı ilindeki yarı finallerde en iyi bir şekilde temsil ettik. Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın maddi desteği kulüplerimize ilaç gibi geldi. Yarışmalarda 3 ekibimiz Türkiye finaline kaldı. Batman’da son 20 yılın en büyük başarısı elde edildi.” Diye konuştu.

AĞRI MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERDİ

Ağrı ilindeki misafirperverliklerinden dolayı Batman ekiplerinin Kulüp Başkanları; “Halk Oyunları Federasyonu Başkanımız Sayın Suat Aksu’ya, İcra Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin Güler’e, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ömer Kireşçi’ye, Ağrı MHK Üyesi Necip Çiçek’e, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Millî Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, İl Temsilcisi Sayın Edip Erdoğan’a ve emeği geçenlere Batman adına teşekkür ederiz. Türkiye finalleri için ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.” diye konuştu. Ağrı ilindeki yarışmada aynı zamanda Batmanlı MHK üyesi Murat Taş ve Ulusal hakemimiz Selman Yaman’da görev yaptı.

İL MÜDÜRÜ ÖZPERK EKİPLERİ TEBRİK ETTİ

Ağrı ilindeki yarışma sonrasında katılım sağlayan ve dereceye giren bütün ekipleri tebrik eden Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, aynı başarıyı Türkiye finallerinde de beklediklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Kültürümüzü, folklorumuzu ve halk bilimimizi yaşatan ekiplerimize, antrenörlerimize, oyuncularımıza ve bu işe gönül veren bütün Halk Oyunları camiasına teşekkür ediyorum. Kurum olarak her zaman onların yanındayız. Batman’ın diğer branşlarda olduğu gibi en iyi bir şekilde temsil edilmesi bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.

MİNİKLER GELENEKSEL

1 – Batman 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü

2 – Batman Raman Halk Oyunları Spor Kulübü

3 – Ağrı Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü

4 – Gümüşhane Folklor Spor Kulübü

MİNİKLER SAHNE

1 – Batman Fatih Ortaokulu Spor Kulübü

2 – Gümüşhane Folklor Spor Kulübü

YILDIZLAR GELENEKSEL

1 – Batman Folklor Spor Kulübü

2 – Batman Folklorunu Geliştirme Spor Kulübü

3 – Gümüşhane Tekke Spor Kulübü

4 – Ağrı Eleşkirt Spor Kulübü

GENÇLER GELENEKSEL

1 – Ağrı Karaköse Sanat ve Spor Kulübü

2 – Batman Halay Spor Kulübü

3 – Gümüşhane Folklor Spor Kulübü

GENÇLER SAHNE

1 – Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü

2 – Batman 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü

BÜYÜKLER GELENEKSEL

1 –  Ağrı Karaköse Sanat ve Spor Kulübü

2 – Batman Mezopotamya Gençlik ve Spor Kulübü

BÜYÜKLER SAHNE

1 – Gümüşhane Üniversitesi Gençlik ve Sanat Spor Kulübü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.