DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

BATMAN, GAP KÜLTÜR TURLARININ MERKEZİ OLACAK

Kültür, Sanat, doğa, tarih ve İnanç turizminin Mezopotamya’daki vazgeçilmez merkezlerinden biri olan Petrol Kenti Batman, GAP Kültür turlarının Merkezi haline gelmeye başladı.

BATMAN, GAP KÜLTÜR TURLARININ MERKEZİ OLACAK
REKLAM ALANI
23.05.2023 14:47
225
A+
A-

Kültür, Sanat, doğa, tarih ve İnanç turizminin Mezopotamya’daki vazgeçilmez merkezlerinden biri olan Petrol Kenti Batman, GAP Kültür turlarının Merkezi haline gelmeye başladı.

11 kenti etkileyen deprem nedeniyle Bölge turizmine ve GAP Kültür Turlarına yansıyan durağanlık yerini yoğunluğa bıraktı.

TURİZM SEKTÖRÜ CANLANIYOR

Batman merkez başta olmak üzere GAP turlarıyla turizmin hareketlendiğini belirten Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı; ’’ otel olarak bu yıl ilk GAP Kültür Turumuzun ilk misafirlerini en iyi şekilde ağırladık. Batman kenti artık birçok alanda turizmin merkezi olmaya başladı. Özellikle 11 ilimizi etkileyen Deprem nedeniyle ilk etapta bölge turizmi ve GAP Kültür turlarında bir durağanlık yaşadı. GAP Kültür Turları depremin etkilerinin hafiflemesiyle beraber turizm sektörünü yeniden hareketlendirdi. Depremin yaralarını sarmak, normal hayata dönmek elbette zaman gerekiyor. Fakat bölge turizmini atağa geçirmek ve bunun meyvesini de en iyi şekilde almak içinde zamanı iyi kullanmak ve değerlendirmek gerekir. Gün geçtikçe turizmde popüler olamaya devam eden yeni Hasankeyf’imiz ilgiyi arttırdı. 2022 yılı yoğun bir yıl olmuştu. Fakat 2023 yılı değerlendirdiğimizde geçen yılı geçeceğine inanıyoruz. Gelecek haftalarda da GAP Kültür Turları kapsamında hem bölge turizmi açısından, hemde ilimizde bulunan otel doluluk oranlarında bir artış olacağını düşünüyorum. ’’şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.