DOLAR
33,9544
EURO
37,6955
ALTIN
2.821,93
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C
Advert
Advert

Mısırda 90 bin ton rekolte bekleniyor

Bu sene 60 bin dönüm civarında mısır ekildiğini belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, yaklaşık 90 bin ton civarında ise rekolte beklediklerini söyledi.

Mısırda 90 bin ton rekolte bekleniyor
Advert
12.08.2024 12:33
10
A+
A-

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, tarım ve hayvancılıkta yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Batman’da bir milyon dönüm ekilebilir tarım arazisinin olduğunu aktaran Aydın, bu tarım arazilerinden de 140 binden fazlasının halen sulandığını belirtti. Tarımın gelişimi ve çiftçilerin bereketli bir sezon geçirmeleri için sık sık sahada çalıştıklarını ifade eden Aydın, hayvan sağlığı açısından da çok ciddi işler yaptıklarını söyledi. Veteriner hekimlerin mesai gözetmeksizin sabah namazıyla beraber köylere gittiğini ve salgın olabilecek hayvan hastalıklarıyla ilgili aşılama yaptığını vurgulayan Aydın, yaptıkları çalışmalar sayesinde Batman’da hiçbir hayvan hastalığı salgınının yaşanmadığına dikkat çekti.

“ÇİFTÇİLERE YÖNELİK 220 MİLYON DESTEK”

Bitkisel üretimde de Bakanlığın çok güzel desteklerinin olduğuna işaret eden Aydın, “Bu sene sadece bitkisel üretimle ilgili Bakanlığımızın çiftçilere yönelik 220 milyon TL destekleri vardır. Batman’da kayıtlı çiftçi oranımız iyi ama kayıtları olmayan çiftçilerimiz de vardır. Kaydı olmayanların da e-devlet üzerinden kayıtları yapabildikleri gibi il müdürlüğümüze de gelip kayıtlarını yapabilirler” dedi. Batman’da en çok üretilen ürünün buğday olduğunu kaydeden Aydın, 400 bin dönüm civarında ekilen buğdayın olduğunu anlattı. İkinci sırada 168 bin dönüm civarında ekilen mercimeğin olduğu bilgisini paylaşan Aydın, daha sonra arpa ve mısırın geldiğini söyledi.

“AMACIMIZ BİRKAÇ ÜRÜN YETİŞTİRMEK”

Bu sene 60 bin dönüm civarında mısırın ekildiğini belirten Aydın, “Mısırda da 90 bin ton gibi iyi bir rekolte bekliyoruz. Batman’da yağlık ayçiçeğini ikinci yerde ekimini yaptık. Geçen sene 50 dönüm üzerinde ekim yaptık ve bu sene de bin 680 dönümle devam ettik. İnşallah gelecek sene daha da çeşitlendireceğiz. Amacımız burada tek çeşit ürün yerine birkaç çeşide geçiş yapmaktır. Çiftçilerimizin de iki çeşide alışmasını sağlıyoruz ki hem toprakları yorulmasın hem de daha çok para kazansınlar. Çiftçilerimiz il ve ilçe müdürlükleriyle irtibatlı olmalarını istiyoruz. Özellikle yılbaşında sulama ile ilgili desteklerimiz vardır. Mutlaka o zaman diliminde müracaatlarını yapsınlar. Çünkü su önemli bir değerdir. Mutlak surette vahşi sulamadan vazgeçip dalama sulama veya yağmurlama sulamaya geçiş yapmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.