DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
20°C
Batman
20°C
Açık
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

Ramanlı’ya Gençlik desteği

Ramanlı’ya Gençlik desteği
REKLAM ALANI
07.05.2023 10:46
399
A+
A-

Gençlerden Serkan Ramanlı’ya büyük ilgi ve destek

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı’nın seçim lokaline gençlerin büyük destek ve ilgisi devam ediyor.

Seçim çalışmalarına destek için Batman’a gelen HÜDA PAR GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Serkan Ramanlı seçim lokaline destek için gençlerle bir sohbet toplantısı düzenleyerek, gençlerin seçimler, HÜDA PAR’ın stratejisi ve HÜDA PAR’a yönelik saldırılar ile ilgili sorularını cevapladı.

AK Parti Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı seçim lokaline destek için gelen gençler, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve il başkanı Davut Şahin tarafından karşılandı. İlk olarak söz alan il başkanı Davut Şahin, gençlere ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözü GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu’na bıraktı.

CHP’nin despot uygulamalarını unutmadık

80 yıl ülkeyi idare eden zihniyetin 20 yıl öncesine kadar Müslüman halka her türlü baskıyı ve yasaklamayı getirdiğine dikkat çeken Tanrıkulu, “411 oyla mecliste kabul edilen başörtüsü düzenlemesini CHP anayasa mahkemesine götürerek iptal ettirdi. Şimdi değiştik dediler. Başörtüsü kanun ile düzenlensin dediler. Hükümette başörtünü yanına da aileyi alalım ve anayasa güvencesine alalım dedi. CHP lideri geri adım attı ve destek vermedi. Şu an seçim dolayısıyla bu teklif askıya alındı. Biz parti olarak ilk günden beri başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüğünün hangi din ve mezhebe sahip olursa olsun herkesin kendi inancını yaşayabilmesi gerektiğini dile getirdik ve getiriyoruz. Ve bunun anayasal bir güvenceye alınmasını gerektiğini de söylüyoruz. Hiç kimse ve hiçbir kurum kişilerin inanç hürriyetine müdahale edemez ve sınırlayamaz.” Dedi.

Kürt meselesi konusuna değinen Tanrıkulu, son yıllarda 80 yılda yapılamayan adımların atıldığını hatırlatarak, CHP’nin despot yönetimleri zamanında yapılanlar zulümlerden örnekler verdi. Tanrıkulu, Kürt meselesi ve Kürtçenin önündeki engellerin kaldırıldığını belirterek, “Geçmişte Kürtçe konuşmak yasak iken şimdi okullarda ders olarak okutuluyor. TRT Kürdi de 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. Bu atılan olumlu adımları HÜDA PAR olarak takdir ettik ama daha önemli adımların atılması için bunları basamak olarak gördük. Bu konularda atılacak daha önemli adımlar var. Dolayısıyla bu adımları atan irade ile, bu adımlara karşı çıkan Kürtlerle, Kürtlerin talepleriyle ilgili hiçbir çözüm önermeyen, irade beyanında bulunmayan ve kamuoyunda projesini paylaşamayan Kemal Kılıçdaroğlu’na bizim ve sizin dur dememiz gerekir.” İfadelerini kullandı.

CHP’nin Kürtler ve Kürtçe ile ilgili despot düşünceleri ifşa oldu

CHP’nin HÜDA PAR’ı eleştireyim derken Kürtler ve Kürtçe ile ilgili despot düşüncelerini ifşa ettiğine değinen Tanrıkulu, “CHP’nin 2. Adamı HÜDAPAR parti programımızda olanları şikâyet edeyim derken Kürtlere ve Kürtçeye bakışlarını ortaya koydu. CHP, Kürtçenin 2. Resmi dil olmasına karşı. Anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasına dönük yasal değişiklilere karşı. Bunları kendi dilleriyle ifade ettiler. Şikâyet edeyim derken aslında kendi zihniyetini deşifre ediyor. Bunu da saygıdeğer Kürt kamuoyunun iyi görmesi gerekiyor. Yani bizi inkâr eden, bizi yok sayan, haklarımızı görmezden gelen ve kazanımları elimizden alacak olan bu zihniyete Kürt kamuoyunun kesinlikle destek vermemesi lazım. Kazanımlarımızı korumalıyız.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Tanrıkulu, hem inanç hem de kimlik konusundaki kazanımların devam edebilmesi ve gelişmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devam etmesi ve Batman için de Serkan Ramanlı’nın meclise gitmesi gerektiğini kaydetti.

Program katılımcı gençlerin soru ve verilen cevaplar ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.