DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
24°C
Batman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

KARATE’DE 120 SPORCU ‘YEŞİL KUŞAK’ ALDI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karate Federasyonunun birlikte organize ettiği 2. Dönem Karate (Yeşil Kuşak) sınavına yoğun ilgi gösterildi.

KARATE’DE 120 SPORCU ‘YEŞİL KUŞAK’ ALDI
REKLAM ALANI
30.05.2023 09:23
301
A+
A-

Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan Yeşil Kuşak Karate sınavına öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Sınav sonucunda kuşak almaya hak kazanan sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Safi Özpek, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Karate Antrenörü ve Federasyon Temsilcisi Sinan Gündüz diplomalarını taktım ettiler.

“ÇOCUKLARIMIZ KARATE SPORUNA YÖNELDİ”

Batman’da çocukların son zamanlarda spor salonlarında açtıkları karate kurslarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Karate branşına olan ilgi bizleri heyecanlandırıyor. Karate çocukların gelişiminin vazgeçilmez bir spor dalıdır. Süreklilik kazanan tüm sporlar da önemli olan başarılı olmak değil, sporla büyümenin çocuğa kazandırdığı vasıflardır. Karate antrenmanları sayesinde çocuklar, disiplin içinde kurallara ve aktivite saatlerine uymasını öğrenir. Tüm yaşamları boyunca hırs ve zorluklarla mücadele edebilme yeteneklerini kazanırlar. 7-10 yaşları arasında iyi bir alt yapı tekniği verilir, daha sonra bu teknikler geliştirilir. Bu yaşlar kuvvet ve kondisyondan ziyade oyunlarla çocuk sporu branşının antrenmanları yapılır. Çocuk sporları, güç, kuvvet, sağlığın yanı sıra karar verme yeteneği, sorumluluk alma, terbiye ve disiplin, düzgün bir vücut gelişimi, hastalıklardan çabuk arınabilme yeteneklerini kazandırır. Tecrübeli antrenörlerimiz eşliğinde karatede olduğu gibi bütün branşlarda kurslarımız ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor.” diye konuştu. İl Müdürü Özperk, Yeşil Kuşak olan 120 sporcuyu v e onları spora yönlendiren velilerini de tebrik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.