DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

YEŞİL SOL PARTİ, KOZLUK VE BEKİRHAN’DA LOKAL AÇTI

Yeşil Sol Parti Êlih’in Hezo (Kozluk) ilçesi ile ona bağlı Kaniya Henê (Bekirhan) Beldesinde binlerin katılımı ile büro açılışı gerçekleştirdi.

YEŞİL SOL PARTİ, KOZLUK VE BEKİRHAN’DA LOKAL AÇTI
REKLAM ALANI
16.04.2023 14:33
230
A+
A-

İlk olarak Bekirhan Beldesinde aralarında HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Êlih Milletvekilli Feleknas Uca, Yeşil Sol Parti adayları Zeynep Oduncu, Nurten Ertuğrul, Ekrem Baran ve Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi’nin katılımı büro açılışı gerçekleştirildi. Burada kitlesel bir büro açılışı gerçekleştirilirken, katılımcılar daha sonra oluşturulan konvoy ile Hezo’ya doğru yola çıkıldı.

BİNLER SEÇİM BÜROSUNA YÜRÜDÜ

Ellerinde Yeşil Sol Parti bayrağı, zılgıt ve alkışlar ile kentin adaylarını büyük bir coşku ile kent girişinde karşılandı. HDP Hêzo ilçe binası önünde toplanan binlerce kişi daha sonra İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe esnaflar alkışlar yurttaşlar ise balkonlarında zafer işareti ile selamladı. Yürüyüş boyunca “Jin jiyan azadî” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları atılırken, seçim bürosu önünde yürüyüş son buldu. Kentin adayları tanıtılırken burada konuşan Nurten Ertuğrul Kürt halkının varlığını, kimliğini inkar eden bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Tek millet, tek dil” diyenlere en güzel cevabı 14 Mayıs’ta vereceklerini söyledi. Zeynep Oduncu ise iktidarın atadığı kayyımları hatırlatarak, seçimde kayyım zihniyetine son vereceklerini söyledi. Mehmet Rüştü Tiryaki de AKP-MHP ve Hizbullahçılara karşın mücadele yürütüklerini belirterek, “Bize sarı torbaları gösterenlere biz 14 Mayıs günü büyük bir cevap vereceğiz. Ve onları çok güvendikleri iktirdan alacağız. Bu halk büyük bedeller vermiş ve büyük kazanımlar ile bugüne gelmiş, kimseden korkmayan bir halk var karşısınızda. Gideceksiniz, gideceksiniz” dedi. HDP Êlih Milletvekilli Feleknas Uca ise adaylar etrafından kenetlenmeye çağırarak, bu seçimin Kürtlerin kaderini taini için önemli bir seçim olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından seçim bürosu Barış Anneleri Meclis tarafından gerçekleşti. Daha sonra halaya geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.