DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
ALTIN
2.422,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
30°C
Batman
30°C
Açık
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
33°C

‘’GUHERİNA BAJARAN’’ EKİBİ BATMAN’DA

TRT Kürdi İç Yapımlar ekibi Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerinde ‘Guharina Bajaran’ (Değişen şehirler) programına çekim yapmak için çalışmalara başladı.

‘’GUHERİNA BAJARAN’’ EKİBİ BATMAN’DA
REKLAM ALANI
13.04.2023 12:41
228
A+
A-

Daha önce Batman’ın 2 tanıtım bölümünü çeken profesyonel çekim ekibi, bu kez Kozluk ve Sason ilçelerinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünü, Tarım İlçe Müdürlüğünü ve Sağlık İlçe Müdürlüğünde çekimler yapacak. TRT Kürdi ekranlarında yayımlanan ‘Guherina Bajaran’ isimli program illerdeki değişim ve Gelişimlerden sonra İlçelerdeki gelişimleri yansıtmak üzere 31. Bölümü Batman’ın Kozluk ilçesi ve 32. Bölümünü ise Sason ilçesindeki gelişimleri çekmek için TRT İç Yapımlar ekibi Batman’a geldi.

TRT’NİN GÖZDE EKİBİ BATMAN’DA

Yapım ve Yönetmenliğini Mevlüt Aydın Yönetmen Yardımcılığını Esra Tucuk, Yapım Yardımcılığını Nimet Güler, sunuculuğunu Gazeteci Fatih Orhan, Kameramanlıklarını, A. Aytekin Kabadere, Sinan Aydoğan, Yılmaz Şahin ve ulaşım Sorumlusu Gültekin Demir’in yer aldığı TRT ekibi hummalı bir şekilde çekimlerini sürdürüyor. ‘Değişen Şehirler’ programı bölgede birçok şehirlerde ve ilçelerinde çekimler yapmaya devam ediyor. Şimdi de Batman’da Kozluk ve Sason ilçelerimizde program çekimlerine başladı.

BATMAN’A ÖZEL ÇEKİMLER YAPILIYOR

31 ve 32. Bölümlerinin çekileceği Batman ili Kozluk ve Sason ilçelerinde son dönemlerde değişen yüzler ele alınıyor. Program Sunucusu Gazeteci Fatih Orhan yaptığı açıklamada; ‘’Bölgenin bir evladı olarak önemli gelişmeleri ve değişmeleri görüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ’İfadelerini kullandı.

“BATMAN’I VE İLÇELERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Yönetmen ve yapımcı Mevlüt Aydın ise yaptığı açıklama da; ”Batman tarihi ve kültürü günümüze taşıyan Medeniyetler şehri, birçok tarihi ve doğa güzellikleri ve misafirperver halkı ’’ ile kendine hayranlık bırakan çok güzel bir şehir. Son dönemlerde en çok ilerleme kaydeden şehirlerden biri. Bizim programın içeriğini en güzel yansıtacak illerden birisi de Batman ili Kozluk ve Sason ilçeleridir. Değişimleri ve gelişimleri yakından takip ediyoruz. Her Pazartesi TRT Kürdi kanalında yayımlanan Değişen Şehirler ve Hikâyeleri adlı programımızda 2002-2022 yılları arasında Şehirlerimize bağlı ilçelerimizde değişimleri ve gelişmeleri çekiyoruz.  Bir hafta boyunca Kozluk ve Sason ilçelerimizin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Kozluk İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kozluk İlçe Tarım Müdürlüklerini çekimleri ile ilçelerdeki yatırım, istihdam, eğitim, sağlık ve birçok konuyu ele alıyoruz. Çok başarılı işlere imza atıyoruz. Batman’da bize daha önce Batman’ın 2 bölümünde rehberlik eden ve yine bir hafta boyunca yanımızda olacak olan Gazeteci Osman Seyrek’e teşekkür ederim. Batman ili Kozluk ve Sason ilçeleri için özel olarak yapacağımız bölümlerin büyük ses getireceğine inanıyoruz.” diye konuştu. Yönetmen ve yapımcı Mevlüt Aydın ayrıca kendilerine yapım konusunda yardımcı olan TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı ve TRT KÜRDİ Kanal Koordinatörlüğü yöneticilerine ve çekimlerde yardımcı olan Kamu, kurum, kuruluşlara ve Batman ili, Kozluk ve Sason İlçesi halklarına ekibi adına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.